Microsoft gaat Mac-gebruiker testen voor Office Insider

Microsoft breidt haar Insider-programma uit naar het kantoorpakket Office voor Mac-gebruikers. De bètaversie van Insider geeft Mac-gebruikers de mogelijkheid om via een opt-in menu updates te krijgen, via dezelfde functie kunnen ze zich ook weer afmelden.

Insider breidt uit voor Mac-gebruikers

Microsoft breidde haar Insider-programma in november al uit naar Office voor Windows-gebruikers. Het programma stelt liefhebbers in staat de testversies van nieuwe programma's van Insider in een vroeg stadium uit te proberen. Het Insider-programma is kenmerkend voor de open ontwikkeling van Windows 10. Je kunt deelnemen aan het Office Insider-programma als je een abonnement hebt op Office 365 Home, Personal of University. Ondernemingen die Office 365 Business gebruiken, kunnen de nieuwe mogelijkheden alvast testen en zodoende ook aanmelden voor de 'First Release-ring'.

PowerPoint Designer

Eén van de eerste fucties die niet in Office 2016 zat, maar wel wordt uitgerold naar Insider, is PowerPoint Designer. Als je een plaatje op een slide plakt, geeft die functie automatisch een aantal ontwerpvoorstellen. Zo creëer je lekker snel een professioneel ogende presentatie. Een tweede functie bij PowerPoint is Morph. Met deze functie kun je makkelijk geavanceerde animaties tussen verschillende dia's maken. Voor tablet-gebruikers zal Office een nieuwe 'draw tab' aanmaken, met de mogelijkheid om het gebruik van een styluspen direct te herkennen en handgetekende vormen om te zetten in geformatteerde tekst.

Meer informatie over de uitbreiding van het Insider-programma lees je hier.

Aanmelden voor het Office Insider-programma kan hier.

Insider breidt uit voor Mac-gebruikers