Microsoft helpt HoloLens-ontwikkelaars

Ondanks dat Microsoft stil is over een release-datum van hun augmented reality headset HoloLens, is het bedrijf wel degelijk druk doende om het device een groot succes te maken. Zo is er al een ontwikkelaarsversie te bestellen en kun je ook bij Microsoft terecht voor advies als je wilt ontwikkelen voor HoloLens.

Microsoft HoloLens

Met de Microsoft HoloLens kunnen beelden zonder assistentie van een computer over de echte wereld worden geprojecteerd. De bril bevat een aparte 'holografische processor' (HPU) om alle berekeningen mogelijk te maken. Met de speciale HoloStudio-software moet het gemakkelijk zijn om zelf 3d-objecten te maken met behulp van stembesturing. Deze objecten kunnen vervolgens naar een 3d-printer worden gestuurd om ze naar de echte wereld te halen. De api's voor Windows Holographic zitten standaard in Windows 10 ingebouwd en Microsoft wil dan ook dat ontwikkelaars massaal gaan ontwikkelen voor HoloLens.

Ontwikkelen voor de HoloLens

Om te kunnen ontwikkelen voor de HoloLens zijn natuurlijk wel basisvaardigheden nodig. Microsoft zegt dat kennis van Microsoft Visual Studio, C# en Unity je al een heel eind op weg kan helpen om te ontwikkelen voor het Microsoft-apparaat, aldus VentureBeat. Om nog meer ontwikkelaars aan boord te halen, heeft Microsoft onderstaande video uitgebracht:

Microsoft als belangrijke speler

Wanneer de HoloLens het licht zal zien is nog niet bekend. Het zou moeten uitkomen in de 'timeframe van Windows 10', maar Microsoft CEO Satya Nadella zegt ook dat de HoloLens 'een vijfjarig avontuur aangaat'. We zijn benieuwd hoe de HoloLens ontvangen zal worden. Aangezien het apparaat echt drijft op augmented reality in plaats van virtual reality, zien we ook zakelijke toepassingen als mogelijkheid voor de HoloLens. Dat zou Microsoft nog wel eens een belangrijke speler op dit gebied kunnen maken. Zij zijn tot nu toe de enige serieuze partij die kiest voor augmented reality, en omdat deze techniek je niet volledig van de buitenwereld afsluit, is het ook geschikt om binnen teams gebruikt te worden zonder last te hebben van sensorische afsluiting.

Microsoft helpt HoloLens-ontwikkelaars
Hoewel een release nog even op zich laat wachten, doet Microsoft er alles aan om HoloLens tot een succes te maken.