Microsoft in tegenaanval na Windows 8-beweringen Intel

Volgens Microsoft zijn Intel's beweringen over Windows 8 'misleidend en inaccuraat'. De chipbakker stelde dat oudere Windows-software niet zou werken met de komende arm-versies van het besturingssysteem, stelt het bedrijf tegenover The Register.

Microsoft gaat verschillende versies uitbrengen van Windows 8, waarvan een aantal alleen geschikt zullen zijn voor arm-processoren. Dat is natuurlijk weinig goed nieuws voor Intel, wiens chips niet voorzien zijn van deze architectuur. Intel was en is met hun x86-processoren altijd een soort 'hofleverancier' voor Windows en heeft altijd garen gespind bij het succes van dit besturingssysteem.

Tijdens een conferentie voor beleggers waarschuwde Intel dat de vier geplande arm-versies van Windows 8 niet overweg kunnen met huidige Windows-software. Ook onderling zouden de versies niet compatibel zijn.

Dat is tegen het zere been van Microsoft; volgens hen is deze informatie misleidend en niet accuraat. Ook benadrukte de softwaregigant dat in de x86-versie van Windows 8 een Windows 7-compatibiliteitsmodus zit, die een goede werking met huidige Windows-software moet garanderen. De softwarefabrikant weigert echter verder op details in te gaan.