Microsoft integreert sociale elementen in Outlook online

Social media is niet meer weg te denken en langzaamaan kruipen aspecten hiervan ook binnen in meer traditionele software en websites. Ook Microsoft springt hierop in en voegt sociale features toe aan Outlook op het web.

Op de officiƫle Microsoft-blog maakt het Outlook-team bekend dat likes en mentions hun opwachting maken in Outlook op het web. Omdat conversaties via email nogal eens verzanden in grote gesprekken waarbinnen interessante inhoud verloren kan gaan, is het mogelijk om een like te geven aan een bepaalde mail. Zo wijs je mensen binnen een conversatie op inhoud om in de gaten te houden.

Naast likes zijn ook mentions mogelijk middels het @-symbool. Gebruik je deze in een email, dan verschijnt je contactenlijst waaruit je iemand kan selecteren. Deze persoon wordt automatisch toegevoegd aan de geadresseerden en hun naam krijgt een hightlight in de specifieke email. Degene die de mention krijgt, krijgt bovendien een alert in zijn inbox die laat zien dat specifiek hij of zij een mention heeft gekregen.

Beschikbaarheid

De like feature wordt vandaag uitgerold naar Office 365 First Release-gebruikers die ook Exchange Online gebruiken. Eind oktober volgen de overige Office 365-gebruikers. First Release-gebruikers kunnen de mention feature rond eind oktober verwachten waarna overige Office 365-gebruikers medio november deze functie kunnen verwachten. Gebruik je de nieuwe versie van Outlook.com? Dan kun je rond half december met deze nieuwe features aan de slag.