Microsoft introduceert Surface Enterprise initiatief

Dat Microsoft graag haar Surface-tablet gebruikt ziet worden in de zakelijke markt was al bekend. Het bedrijf zet hier nu druk achter door middel van een nieuw initiatief.

Microsoft slaat namelijk de handen ineen met HP, Dell, Accenture en Avanade om de verkoop en het gebruik van de Surface-tablet te stimuleren in het bedrijfsleven. Volgens Yusuf Mehdi, Corporate Vice President Windows and Devices Group bij Microsoft, willen zakelijke klanten het liefst bij een partner hun apparatuur aanschaffen. De partnerschappen die Microsoft nu aangaat als onderdeel van het Surface Enterprise initiatief zouden ervoor moeten zorgen dat zakelijke klanten ook bij bijvoorbeeld HP een Surface-tablet met Windows 10 Enterprise kunnen aanschaffen.

Naast het initiatief maakt Mehdi ook bekend dat Microsoft deze maand enkele enterprise features gaat uitrollen naar leden van het Windows Insiders-programma. Onder die features zitten onder andere Microsoft Passport voor betere en veiligere authentificatie, en Windows Store for Business.