Microsoft: introductie Windows 7 in 2009

Al tijden gaat het gerucht dat Microsoft nog dit jaar haar opvolger van het onfortuinlijke Windows Vista op de markt wil brengen. En dat klopt: Microsoft bevestigt op een blogsite de introductie van Windows 7 'nog voor de feestdagen'.

Tot nu toe was het officiële standpunt dat Windows 7 'drie jaar na de vorige versie van Windows' op de markt zou komen, lees: begin 2010.  

Introductie naar voren gehaald

Het ontwikkelteam van Windows 7 geeft deze week op zijn weblog aan dat de introductie naar voren is gehaald, naar december 2009. Het is nog niet duidelijk of de introductie de 'doosversie' in de winkel betreft (die een relatief klein aandeel heeft), en/of de OEM-versie voorgeïnstalleerd op met name laptops (tegenwoordig de grote bulk van de Windows-licenties), of de bedrijfsversie van Windows die organisaties via een Software Assurance-abonnement op dvd of via downloads kunnen toepassen. 

Windows 7 een jaar gratis

Vorige week werd bekend dat de nog enkele weken gratis te downloaden Release Candidate 1 (RC1) tot maximaal een jaar na de download blijft functioneren, in combinatie met een Microsoft Live-account.