Microsoft laat merknaam Nokia los

Eerder dit jaar werd al bekend dat Microsoft van plan is de stekker uit het Nokia-merk te trekken dankzij gelekte documenten. Dit wordt nu bevestigd door Microsoft zelf.

De Franse divisie van Microsoft voerde als eerste de bedrijfsbrede vervanging van merknaam Nokia door Lumia in. Dit is ook bevestigd door diezelfde divisie op Facebook. Tegenover The Verge laat Microsoft weten inderdaad bezig te zijn om de naam Nokia te vervangen door Lumia. Allereerst wordt de wijziging doorgevoerd in mediauitingen zoals de Facebook-pagina's en Twitter-profielen van het bedrijf. De uitrol van de wijziging vindt in de komende weken bedrijfsbreed plaats.

Vooralsnog is niet bekend of en wanneer de wijziging wordt doorgevoerd op de hardware van Microsoft. Tot nu toe dragen Lumia smartphones ook nog steeds het logo van Nokia. Het is wachten op een nieuwe smartphone-aankondiging van het bedrijf hoe toekomstige Windows Mobile-phones eruit zullen zien.

Hoewel de naam Nokia langzaamaan verdwijnt betekent dit niet dat Nokia niet meer bestaat. Het Finse bedrijf is nog steeds actief maar legt zich tegenwoordig vooral toe op navigatiediensten.

Microsoft laat merknaam Nokia los
We wisten eigenlijk al dat het zou gaan gebeuren. Microsoft bevestigt nu dat het bedrijf de naam Nokia gaat vervangen door Lumia.