Microsoft lanceert nieuwe zoekmachine

Live.com is een proeftuin voor de nieuwe webdiensten van Microsoft. Zoals een zoekmachine, die volgens Microsoft beter werkt dan Google. De zoeker volgt het relatief onbekende MSN Search op.

Windows Live Search, op Live.com, verkeert nog in proeffase. Zoals iedere webdienst op Live.com nog in 'beta' verkeert. in het voorjaar volgt pas de officiele lancering. Toch zijn er al spannende dingen te zien, zoals de afbeeldingenzoeker [1]van de zoekmachine. Deze werkt in de browser als een programma, met schuifknoppen om in en uit te zoomen op de previews van de gevonden beelden.

De nieuwe Microsoft-zoeker op Live.com biedt gebruikers meer mogelijkheden om de weergave van de zoekresultaten aan te passen, dankzij nieuwe webtechnologieeen. De echt kracht zou echter zitten in de techniek achter de machine. De manier waarop informatie aan de indexen wordt toegevoegd, zou drastisch zijn (en worden) verbeterd.

Via de nieuwe Windows Live Toolbar (een gratis download) moet de zoekmachine extra gemakkelijk kunnen worden benaderd. Gemakkelijker dan met de webbrowser.

Info: www.live.com