Microsoft Office gratis op mobiele devices

De Microsoft Office-app heeft vanaf nu geen Office 365-abonnement meer nodig op tablets en smartphones. Daarnaast laat Microsoft weten dat de langverwachte Android-versie van Office begin volgend jaar verschijnt.

Microsoft laat in een blogpost weten dat Office Mobile wordt aangepast zodat het Office 365-abonnement niet langer nodig is. Office voor Apple’s iPad verscheen begin dit jaar, maar je kon zonder een abonnement af te sluiten alleen bestanden openen en niet bewerken. Vanaf nu is de app gratis en er worden een aantal zaken aan de opzet gewijzigd. Ook de Office-versies van het aankomende Windows 10 worden geoptimaliseerd voor aanraakinterfaces, dus Microsoft’s eigen ecosysteem wordt niet vergeten.

Office Mobile voor iPhone wordt vervangen door losse apps. Word, Excel en Powerpoint krijgen individuele uitgaves en een nieuwe interface en vormgeving zodat ze meer in lijn vallen met de iPad edities.

Android

Daarnaast verschijnt er eindelijk ook een versie van Office voor Android-tablets. Deze is pas volgend jaar helemaal klaar voor gebruik, maar liefhebbers kunnen zich vandaag inschrijven voor een preview. De Office-app voor Android-smartphones krijgt niet alle aanpassingen van de iPhone-versie mee en Microsoft laat zich in de blogpost niet uit over de kans dat dit in de toekomst alsnog gebeurt.

Office op de PC blijft voorlopig nog wel betaald.