Microsoft presenteert eerste eigen Lumia-telefoon

De eerste Lumia-telefoon is door Microsoft gepresenteerd. Het is de eerste telefoon die de naam Nokia officieel niet meer draagt. Microsoft rondde eerder dit jaar de overname van Nokia af.

Het eerste Lumia-toestel van Microsoft heet Lumia 535 en komt in een normale en dual-sim versie uit. Het is qua specificaties de opvolger van de Lumia 530, al had dat toestel een kleiner scherm en geen 'selfiecamera'. Ook het werkgeheugen is flink omhoog gegaan.

Specificaties

De smartphone heeft dezelfde vormgeving als eerdere Lumia-telefoons en is verkrijgbaar in allerlei felle kleuren. De 535 heeft een groot 5 inch-scherm, maar de resolutie is vrij laag: slechts 960 x 540 pixels. De telefoon heeft een 5 megapixel-camera aan de voor- en achterkant. Het toestel is 8,8 millimeter dik en draait op de quadcore Snapdragon 200-processor. De Lumia 535 heeft 1 GB aan werkgeheugen en weegt 146 gram. De 8GB opslagcapaciteit kan tot maximaal 128 GB uitgebreid worden met een micro sd-kaart. De accu heeft een capaciteit van 1905 mAh. De Lumia 535 draait op de nieuwste versies van Windows Phone en Lumia Denim, de softwarelaag van het voormalige Nokia.

De Lumia 535 komt eerst naar China, Hong Kong en Bangladesh. Later komt het toestel ook naar Nederland, maar een exacte datum kan het bedrijf niet geven. Waarschijnlijk gaat het toestel ongeveer 135 euro kosten, inclusief BTW, maar ook dat is nog niet zeker.