Microsoft presenteert Surface 3

Microsoft heeft de nieuwste telg uit haar Surface-serie aangekondigd: de Surface 3. Deze hybride is vanaf mei beschikbaar voor 609 euro, en daarmee ruim tweehonderd euro goedkoper dan de Surface Pro 3.

De Surface 3 bevat een Intel Atom X7-processor, waardoor deze hybride nog steeds in staat is om een volledige versie van Windows 8.1 te draaien, waar ook een jaar gratis Office 365 bij zit. Wanneer Windows 10 uitkomt, krijgt de Surface 3 hier een gratis update voor.

Goedkoop, maar krachtig

Het device heeft een 10.8-inch scherm met een resolutie van 1920 bij 1280 pixels. Ook heeft de Surface 3 een behoorlijke accu: volgens Microsoft gaat deze tot tien uur mee wanneer je bijvoorbeeld video's kijkt. De Surface 3 bevat verder 64 GB aan opslagruimte en 2 GB aan ram-geheugen, maar volgens Microsoft kun je zowel de opslag als het interne geheugen verdubbelen voor ruim honderd euro. Nieuw is het opladen met een micro-usb-kabel, waar eerdere Surface-devices gebruik maakten van een oplader met een magnetisch systeem. De Surface 3 moet ook 4G gaan ondersteunen.

De Surface 3 is vanaf 7 mei beschikbaar vanaf 609 euro, exclusief toetsenbord. De hybride is al wel te reserveren.