Microsoft pusht Windows 10-reservering via pop-up

Via een pop-up laat Microsoft gebruikers hun download van Windows 10 reserveren. Zodra het nieuwe besturingssysteem beschikbaar is, kunnen gebruikers deze downloaden.

Windows 10 zal deze zomer in 190 landen en in 111 talen lanceren en wordt voor beperkte tijd gratis aangeboden als upgrade voor gebruikers van Windows 7 en 8. Een precieze datum is echter nog steeds niet gegeven. Er is Microsoft veel aan gelegen gebruikers over te laten stappen naar Windows 10, nadat Windows 8 een storm van kritiek kreeg en gebruikers het liever bij Windows 7 en zelfs Windows XP hielden. De pop-up die je Windows 10 laat reserveren is dan ook een strategie van Microsoft om gebruikers snel over te laten stappen. Het besturingsysteem kent zes edities.

Windows 10 pop-up

De pop-up bestaat uit een simpel stappenplan. Je kunt je e-mailadres opgeven om op de hoogte gesteld te worden wanneer Windows 10 beschikbaar is, maar dit hoeft niet. Zodra het nieuwe besturingssysteem beschikbaar is, wordt je op de hoogte gesteld en kun je de download van 3GB uitvoeren.

Benieuwd wat er allemaal verandert? Lees dan dit artikel, wat je voorbereidt op een overstap van Windows 8 naar Windows 10.

Microsoft pusht Windows 10-reservering via pop-up
Reserveer Windows 10, en download het besturingssysteem wanneer deze beschikbaar is.