Microsoft rondt ontwikkeling Windows Phone 8 met succes af

Microsoft heeft de ontwikkeling van Windows Phone 8 met succes afgerond. Dit meldt website de The Verge aan de hand van anonieme bronnen. Er werd in eerste instantie gedacht dat het mobiele besturingssysteem vertraging zou oplopen.

Er gingen eerder geruchten over een aantal ‘bugs’ die Microsoft nog uit de software moest halen. Hierdoor zou de lanceerdatum van 29 oktober wellicht niet gehaald worden. Microsoft heeft echter tegenover The Verge bevestigd dat Windows Phone 8 klaar is.

Zowel bij de introductie van Samsungs’s ATIV S als de Nokia Lumia 920 en 820 was het duidelijk dat de software nog niet af was. Beide fabrikanten mochten van Microsoft namelijk nog geen werkende exemplaren aan de pers tonen. De toestellen werden alleen kort getoond door een personeelslid van de desbetreffende fabrikant.

Windows Phone 8 is de opvolger van het vorige jaar gelanceerde Windows Phone 7.5. Microsoft heeft onder meer de bekende tegelinterface flink aangepast in de nieuwe versie. Het is nu bijvoorbeeld mogelijk tegels van verschillende formaten te gebruiken.

De lancering van Windows Phone 8 staat nog steeds gepland voor eind oktober. De eerste toestellen, zoals de Samsung ATIV S, Nokia Lumia 920 en 820, moeten vanaf begin november in de winkels liggen.

Windows Phone 8