Microsoft: stop gebruik Internet Explorer 6

Microsoft roept gebruikers van Internet Explorer 6 op om deze verouderde browser niet meer te gebruiken. De ondersteuning van IE6 kost webontwikkelaars nog veel tijd, terwijl met versie 8 een sneller en veiliger alternatief voorhanden is.

Om het gebruik van IE6 een halt toe te roepen, heeft Microsoft een speciale website geopend. Deze laat zien hoeveel internetters wereldwijd nog steeds van de verouderde browser gebruikmaken. Momenteel ligt het aantal gebruikers nog op 12 procent, Microsoft streeft uiteindelijk naar 1 procent.

Op de website is te zien dat met name in China de verouderde browser nog veel wordt gebruikt: 34,5 procent van de bevolking gebruikt IE6. In Nederland is dat 2,6 procent en in Belgiƫ 3,1 procent.

Internet Explorer 8 biedt verschillende voordelen ten opzichte van versie 6. Zo is de nieuwe browser sneller, veiliger en maakt het internetten met behulp van tabbladen mogelijk. Vooral veel bedrijven maken nog gebruik van de verouderde browser; Microsoft doet hen verschillende handreikingen om de overstap naar versie 8 te vergemakkelijken.