Microsoft waarschuwt voor iPad op de werkvloer

Microsoft heeft de frontale aanval gekozen in de bestrijding van aartsrivaal Apple. In een brief aan partners wijst het op de nadelen van de iPad op de werkvloer en hoezeer Windows 7 wel een antwoord op allerlei vraagstukken geeft.

Volgens het bedrijf uit Redmond roept de iPad voornamelijk beveiligingsvraagstukken op en zijn de apparaten en datgene wat werknemers ermee doen maar lastig te 'managen' op de werkvloer.

De oplossing? Volgens Microsoft is dat niet zo ingewikkeld: zorg voor tablets met Windows 7. Deze zouden beter te beheren zijn, meer flexibiliteit bieden en beter integreren met Office. Ook zou de iPad voornamelijk een apparaat zijn om te consumeren, terwijl gebruikers van Windows 7-tablets veel beter in staat zijn om data te genereren.

Nergens rept Microsoft over Windows 8, dat met ARM-ondersteuning veel geschikter voor tablets zou zijn dan het voor desktops ontworpen Windows 7. Ook Windows Phone 7, eveneens een mogelijk geschikter besturingssysteem voor tablets, wordt niet genoemd.


Bron: ZDNet