'Microsoft wil mogelijk Adobe overnemen'

Microsoft zou in gesprek zijn met Adobe over een mogelijke overname. Dat meldt The New York Times op basis van anonieme bronnen van beide bedrijven die bij de gesprekken aanwezig waren.

De basis van de gesprekken zou de dominantie positie zijn van Apple op de smartphonemarkt en hoe Microsoft en Adobe hier verandering in kunnen brengen. Microsoft is de grote afwezige in deze sector en Apple weigert nog steeds om de Flash-software van Adobe toe te passen in zijn iPhones en iPads.

Een krachtenbundeling van de twee bedrijven, waarbij Microsoft Adobe overneemt, zou een van de mogelijkheden zijn om smartphonereus Apple te bestrijden.

De twee bedrijven zouden enkele jaren geleden ook al hebben gepraat over een overname. Microsoft zou toen niet hebben doorgezet omdat de deal niet in overeenstemming zou zijn met de anti-monopoliewetgeving in de Verenigde Staten.

Microsoft is echter niet meer de dominante technologiereus van weleer, door de komst van relatief nieuwe spelers Apple en Google. Opvallend is dat Microsoft en Adobe sinds de lancering in 2007 van Silverlight door Microsoft rechtstreekse concurrenten zijn geworden.