Microsoft's Windows Defender Offline scant buiten Windows om

Microsoft komt met een nieuwe versie van Windows Defender. Deze offlineversie zal scannen voordat Windows is opgestart, waardoor je eventuele problemen in het bootproces van je computer kunt tegengaan. Zo beveilig je het systeem tegen rootkits en andere malware.

De nieuwe offlineversie van Windows Defender gaat de toepasselijke naam Windows Defender Offline dragen. Met deze versie probeert Microsoft de problemen met rootkits en andere malware tegen te gaan. Deze virussen bedreigen het bootproces van je computer, waardoor je besturingssysteem geïnfecteerd raakt.

De software moet in eerste instantie geïnstalleerd worden op een usb-stick of cd. Deze moet je dan gebruiken tijdens het opstarten, zodat je systeem profiteert van de aanwezigheid van het beveiligingsprogramma. Je kunt dan kiezen voor drie opties: een volledige scan, een snelle scan of een aangepaste scan. Ook heb je mogelijkheid om de quarantaine te beheren en de opties te wijzigen, zodat bijvoorbeeld bepaalde delen van je schijf niet gescand worden.

Windows Defender Offline kan erg handig zijn als je besturingssysteem problemen heeft met opstarten. Op deze manier weet je zeker dat je beveiligd bent tegen virussen die de kern van je systeem bedreigen. Een van de nadelen is dat je de software wel handmatig moet blijven updaten.

Naast de offlinetool gaat Microsoft ook nieuwe software uitrollen die bij Windows 8 past.

Windows Defender Offline