'Minder vlekken en lichtreflectie op iPad 2'

De iPad 2 krijgt de beschikking over een scherm waarop minder vingervlekken achterblijven en dat minder licht reflecteert. Dat zegt Digitimes op basis van anonieme bronnen binnen het productieproces.

Deze nieuwe features zouden de opvolger van de iPad geschikter moeten maken als e-reader, waarmee Apple het wil opnemen tegen de Kindle van Amazon. Daarnaast zou het bedrijf sterk willen inzetten op de 3g-functionaliteit van de nieuwe tablet, omdat de 3g-versie van de iPad zeer populair is bij gebruikers.

De bronnen weten verder te melden dat Apple in 2011 veertig miljoen exemplaren van de iPad 2 op de markt wil zetten, wat neerkomt op 65 tot 75 procent van de geschatte grootte van de tabletmarkt in dat jaar.

Op internet circuleren steeds meer geruchten over de specificaties en eigenschappen van de iPad 2. Zo zou het apparaat onder meer de beschikking hebben over de mogelijkheid tot videobellen, een usb-poort, een beter beeldscherm en een gyroscoop met drie assen. Apple onthoudt zich voorlopig van commentaar.