Mindmapping met MindManager 8

Je gedachten op papier zetten, kan natuurlijk door een verhaal te schrijven, maar vaak werkt een gedachtenschema beter. MindManager 8.0 belooft het maken van zulke mindmaps gemakkelijk te maken. Een test.

Een mindmap is een schematische voorstelling van bijvoorbeeld een project, werkwijze, organisatiestructuur of brainstormsessie. Het maken van een schema helpt je om idee├źn overzichtelijk op papier te zetten. Het is ook een nuttig hulpmiddel om collega's te betrekken bij je gedachten en van hen feedback te krijgen.

Nieuwe versie

Mindjet bracht onlangs versie 8.0 van MindManager uit. De basiswerking is simpel: je kunt een onderwerp centraal stellen, daar subonderwerpen aan toevoegen en die onderverdelen in subsubonderwerpen. Door een groot aantal slimme foefjes en het gebruik van templates is het programma pas echt waardevol. Zo kun je bijvoorbeeld documenten en hyperlinks toevoegen aan onderwerpen.


Via iconen maak je de status van een onderwerp inzichtelijk. Door bijvoorbeeld een groen vlaggetje bij een subonderwerp te plaatsen, is direct duidelijk dat dit onderdeel al is afgerond. Of je zet er een klokje bij dat half is gevuld om aan te geven dat de taak voor 50 procent is volbracht. Zo volg je de voortgang van een project.