Mini toetsenbord voor Android en iOS gemaakt

Waytools heeft een klein, uitklapbaar, magnetisch toetsenbord uitgebracht voor Android- en iOS-apparaten. De TextBlade, zoals het apparaat heet, is volgens het bedrijf zelf erg geschikt om in de broekzak mee te nemen, zodat je onderweg gemakkelijk kunt typen.

TextBlade is drie keer kleiner en lichter dan een iPhone, erg compact dus. Het toetsenbord komt overeen met het qwerty-toetsenbord: je gebruikt dezelfde vingers om dezelfde letters mee te selecteren. Hierdoor zou het typen volgens Waytools vanaf het begin natuurlijk moeten aanvoelen. In totaal zijn er acht 'ultra slimme' toetsen aanwezig. Druk je op de bovenkant van de eerste toets, dan komt daar een 'q' uit. Druk je in het midden, dan krijg je een 'a' en de onderkant zorgt voor een 'z'. Ook is het toetsenbord voorzien van een enter-, shift- en tab-toets. Het onderste gedeelte van de TextBlade fungeert als spatiebalk.

Onderdelen

Het toestenbord bestaat uit drie delen die je magnetisch aan elkaar vast kunt maken. Het apparaatje weegt slechts 42 gram en heeft een oplaadbare accu. Met een volle batterij gaat de TextBlade ongeveer een maand mee, het opladen duurt volgens Waytools minder dan een uur. Het apparaat is op te laden via een usb-kabel. Het toetsenbord sluit je via bluetooth aan op een apparaat dat draait op Android KitKat of Lollipop, of op iOS 7 of 8.

Het toetsenbord is te koop via de website van Waytools voor 99 dollar (84 euro). Op deze website kun je ook precies zien wanneer de TextBlade bezorgd wordt als je hem op die dag bestelt.