Mio introduceert 3D-navigatie op IFA

Mio Technologies gebruikt de Internationale Funkaustellung (IFA) in Berlijn om zijn nieuwe productlijn te presenteren. Mio past als eerste navigatieproducent de recent ontwikkelde 3D-kaarten van kaartleverancier Tele Atlas toe en presenteert die in een 3D-interface.

De C620 en C620t-modellen die op deze grote consumentenelektronicabeurs (tussen 31 augustus en 5 september), te zien zijn, zijn de eerste modellen van Mio met de Tele Atlas elevation models en de nieuwe MioMap software. Driedimensionale terreinweergave en modellen van gebouwen moeten gebruikers snellere herkenning van de omgeving bieden.

Split-screen
De C620-serie is net als de C520t (zie WINMAG Pro 3) uitgerust met een 'split-screen' weergave. Volgens Mio heeft de MioMap 2008-software een nieuwe interface met een nieuw ontworpen hoofdmenu dat eenvoudiger en intutiever te bedienen zou zijn. Dat gaan we zo snel mogelijk testen, want met name op de kleine Mio's was dit altijd een zwak punt.

Mio Technologies lanceert behalve pure navigatiekastjes ook een nieuwe serie handheld computers die al van een interne gps-antenne en navigatiesoftware voorzien zijn. Meest opvallend op deze modellen is de Windows Mobile 6-software, die veeleisende kenniswerkers van extra pda-mogelijkheden voorziet.Ook NAVTEQ goes 3D
Behalve TeleAtlas gaat ook kaartleverancier NAVTEQ satellietfotos en Digital Terrain Models inzetten voor een betere weergave van hun kaartmateriaal. Satellietfotos bieden een meer realistische kaartweergave terwijl de Digital Terrain Models heuvels en bergen in beeld kunnen brengen. De toepassingen vormen een aanvulling op de verzameling 3D-stadsmodellen en 3D-bezienswaardigheden van NAVTEQ. Voortgestuwd door de twee grootste leveranciers van digitaal kaartmateriaal gaat 3D ongetwijfeld de belangrijkste trend van 2008 worden.

Info: http://www.mio-technologies.be/, www.teleatlas.com, www.navteq.com