MKB Best Choice 2012: Apple iPad

De nieuwe iPads heetten dit jaar simpelweg 'iPad'. Niet 'iPad 3', 'iPad 4' of 'Super iPad', maar gewoon 'iPad'. Dit deed iedereen, ook ons, vrezen dat veranderingen minimaal zouden zijn. We konden er niet verder naast zitten.

De resolutie kreeg begin dit jaar al een indrukwekkende oppepper naar 2048 bij 1536 op een schermoppervlak van 9,7- inch. Dit is behoorlijk indrukwekkend, zeker als je nagaat dat dit een verviervoudiging van het aantal pixels is die we op de iPad 2 tegenkwamen. Dit maakt het scherm uiterst geschikt om vanaf te lezen, vooral letters zijn haarscherp en kartelvrij. Dankzij de hoge resolutie zijn ook kleine fonts goed leesbaar. Daarbij weet de iPad ook nog eens apps zo te schalen dat dit niet ten koste gaat van de kwaliteit. We waren dit jaar onder de indruk van wat de iPad op dat gebied weet klaar te spelen.

Geheel onverwachts kondigde Apple dit najaar zonder veel tamtam een update van de populaire tablet aan. In deze huidige vierde generatie maakt de fabrikant gebruik van de A6X-processor en is daarmee sneller dan zijn voorganger. Ook is de Dock-connector vervangen door het kleinere Lightning-stekkertje.

Als je een tablet-liefhebber bent kun je ook dit jaar niet om Apple heen. Met de iPad laat Apple zien wáárom de iPad de tablet-standaard dicteert en gezien kan worden als beste tablet op de markt.

Winnaar
[block] [title]iPad[/title] Prijs: vanaf € 499,-[br] [url link="http://www.apple.com"]www.apple.com[/url] [/block]