MKB Best Choice 2012: Backupfactory

Het kan inmiddels bouwen op een ruime ervaring; al in 2003 startte Backupfactory als een van de eerste met het aanbieden van onlinebackup. Via Backupfactory maak je op gezette tijden een backup van je servers, laptops of werkstations naar keuze. Je data komt versleuteld terecht in een professioneel Nederlands datacenter. Gaat er onverhoopt iets mis met je data op kantoor, dan ben je verzekerd van een feilloze backup op een veilige plaats.

Groot voordeel van de dienst is dat je niet zelf hoeft te investeren in dure backuphardware en – niet te vergeten – beheer van je backup. De software is ‘set-and-forget’: eenmaal goed ingeregeld (door een reseller) heb je er geen omkijken meer naar. De controle van de backups gebeurt zowel door de reseller, als door Backupfactory zelf. Bovendien kun je kiezen om dagelijks een mailtje te ontvangen met daarin de status van de backup.

Naast de bekende backupoplossingen heeft Backupfactory in 2012 filesharing toegevoegd aan hun assortiment. Deze oplossing, waarmee je zeer eenvoudig bestanden kunt delen, is specifiek gericht op bedrijven. Na de installatie heb je een extra schijf (vault) waar je via een ‘drag and drop’-systeem eenvoudig bestanden op kunt plaatsen. Deze kun je ook via een online portal benaderen waardoor je ookmet een tablet of smartphone bij deze bestanden kunt. Net als bij hun backupoplossing past backupfactory verschillende veiligheidsaspecten toe om deze gedeelde bestanden te beschermen.

Winnaar
[block] [title]BackupFactory[/title] Prijs: vanaf € 7,95 per maand (excl. btw)[br] [url link="http://www.backupfactory.nl"]www.backupfactory.nl[/url] [/block]