MKB Best Choice 2012: Claranet – Virtual Data Centre

Er is bedrijven veel aan gelegen hun IT-infrastructuur zo overzichtelijk mogelijk, maar tegelijkertijd ook zo flexibel en functioneel mogelijk te houden.

Met Claranet's Virtual Data Centre is de diversiteit van mogelijkheden binnen een zogenaamde iaas (infrastucture as a service)-oplossing groot, waardoor Claranet eigenlijk iedere organisatie wel iets te bieden heeft.

Het werkt vrij gemakkelijk, je logt in op de portal waarna je het datacentrum waar jouw organisatie gebruik van maakt zelf virtueel kan inrichten. Dit betekent dus dat je zelf volledig de controle hebt en houdt over de servers en data binnen jouw bedrijf. Je kunt de resources die je nodig hebt om applicaties te draaien naar behoefte instellen. Claranet houdt per uur in de gaten hoeveel cloud-capaciteit jouw organisatie verbruikt, en past daar ook de prijs op aan. Je betaalt dus nooit meer dan dat je gebruikt.

De naam zegt het al, Virtual Data Centre is een complete infrastructuur, serverdiensten en netwerkdiensten worden dus geïntegreerd in een totaaloplossing. Hierbij bepaal je overigens zelf waar je data komt te staan, dus ook op dat gebied houd je de vol- ledige controle.

De interface waarmee je je Virtual Data Centre inricht werkt gemakkelijk en wijst zich vanzelf. In een handomdraai maak je de gewenste virtuele machines aan, die gemakkelijk te integreren zijn in je netwerk of verbinding kunnen maken met internet. Claranet biedt iedere organisatie wel de lusten, maar niet de lasten van een flexibele, schaalbare IT-infrastructuur waarbij de veiligheid van je bedrijfsdata gegarandeerd is.

Winnaar
[block] [title]Claranet – Virtual Data Centre[/title] Prijs: op aanvraag[br] [url link="http://www.virtualdatacentre.nl"]www.virtualdatacentre.nl[/url] [/block]