MKB Best Choice 2012: Google Nexus 7

Dit jaar maakte de wereld kennis met de Nexus 7 van Google en Asus, en niet zonder succes. De 7-inch tablet vindt gretig aftrek bij consumenten vanwege zowel de prijs als het formaat. Deze is klein, maar weet toch de 'sweet spot' te raken vanwege zijn goede beeldscherm en soepele werking.

Het apparaat is voorzien van een Nvidia Tegra 3-quadcore-processor, die in combinatie met Android Jelly Bean 4.1 zorgt voor een lekker snelle gebruikservaring. Het ips-scherm heeft een resolutie van 1280 bij 800 beeldpunten, met 216 ppi. Hoewel niet erg indrukwekkend op papier, doet het scherm prima zijn werk en staat de Nexus 7 wat betreft beeldkwaliteit veruit boven andere tablets van of rond hetzelfde formaat.

De Nexus 7 legt 340 gram in de weegschaal. Het ram-geheugen betreft 1GB en qua opslag heb je de keuze uit een 8GB en een 16GB-variant. Voorop vind je een 1.8 megapixel camera.

Qua vorm is er goed over de tablet nagedacht. Zodra je de gadget voor het eerst vast hebt voelt deze klein, zeker als je bijvoorbeeld bekend bent met een iPad. Deze zorgen vallen onmiddellijk weg wanneer je de Nexus aan hebt, hij is zeker niet té klein. Rondom het scherm is de bezel met aandacht afgewerkt. Dat merk je wanneer je de tablet vasthoudt en ziet dat het scherm niet meteen volzit met vingerafdrukken. De tablet kun je dus gewoon in je hand vastgeklemd houden zonder dat je vingers in de weg zitten of afdrukken achterlaten.

Winnaar
[block] [title]Google Nexus 7[/title] Prijs: vanaf € 249,- (16GB, inc. btw)[br] [url link="http://www.google.com/nexus"]google.com/nexus[/url] [/block]