MKB Best Choice 2012: HTC One X

Android-smartphones hebben een druk jaar achter de rug. Dit komt deels door het besturingssysteem zelf, want de komst van Android 4.1 zette een punt achter het logge stigma dat het mobiele OS nogal eens kreeg opgedrukt. Maar ook de hardware heeft niet stilgezeten, en HTC stond vooraan in de linies om de wereld te veroveren met de One X smartphone.

Het scherm met super lcd2-paneel en een resolutie van 1280 x 720 maakte ook indruk. Het is wat aan de grote kant met 4,7-inch, maar dat stoort helemaal niet. Wellicht is de zwartwaarde iets minder mooi als je amoled gewend bent, maar wat betreft natuurgetrouwe kleurweergave kent het scherm alleen in de iPhone 5 zijn meerdere. Opvallend is ook het grote bereik van een goede inkijkhoek en het feit dat je minimaal last hebt van tegenlicht.

Uiteraard heeft HTC Android op de One X voorzien van een eigen schil, HTC Sense. We zien Android het liefst in haar pure vorm, maar HTC voegt genoeg handige widgets en functionaliteiten toe aan Sense. Zo waren we onder de indruk van de agenda en de sociale media-integratie.
Maar misschien het beste aan deze telefoon is zijn afwerking en behuizing: het prettig ogende en aanvoelende polycarbonaat geeft deze telefoon op dat vlak de Galaxy S III het nakijken.

Winnaar
[block] [title]HTC One X[/title] Prijs: vanaf € 456,- (inc. btw)[br] [url link="http://www.htc.com"]www.htc.com[/url] [/block]