MKB Best Choice 2012: Iomega StorCenter

De nas-appliances van Iomega zijn niet alleen geschikt voor het veilig opslaan van je kostbare bedrijfsdata. Je kunt ze, in combinatie met een ip-camera, ook inzetten voor het beveiligen van je bedrijfspand.

Zowel de professionele PX- als de IX-serie is hier geschikt voor, dankzij de ingebouwde videosurveillance-mogelijkheden. Dat kan op drie verschillende manieren:

De eerste manier is het zogenoemde Surveillance Storage Target (SST) en werkt met ip-camera’s van alle grote fabrikanten. De ip-camera’s sluit je aan op een router of switch, die weer verbonden is met een VMware- server en je nas appliance. Via de bestandssystemen nfs, cifs en iscsi kunnen de ipcamera’s vervolgens hun videobeelden op de nas appliance opslaan.

De tweede methode is het Integrated Video Management System (IVMS) en is de meest laagdrempelige. Iomega werkt hiervoor samen met grote ip- camera-fabrikanten zoals Axis, Panasonic, Mobotix en Bosch. De enige vereiste is dat je camera’s deel uitmaken van hetzelfde netwerk als je nas appliance. Bediening, opslag en beheer verloopt via het EMC Lifeline-besturingssysteem, dat Iomega gratis bij elke nas appliance levert.

Als laatste kun je gebruikmaken van Hosted Video Surveillance (HVSS). Hiervoor hoef je als bedrijf niet over een inpandige server te beschikken. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding en ip-camera’s van Axis. Samen met deze fabrikant ontwikkelde Iomega namelijk de AXIS Video Hosting System (AVHS)-software die standaard geïnstalleerd wordt op Iomega nas appliances. Het opzetten en inregelen van je eigen videosurveillance systeem, waarmee je van 4 tot 48 camera’s kunt beheren, kost hiermee slechts enkele minuten.

Winnaar
[block] [title]Iomega StorCenter[/title][br] [url link="http://www.go.iomega.com"]www.go.iomega.com[/url] [/block]