MKB Best Choice 2012: Jabra Pro 9470

De Pro 9470 is het topmodel van de Jabra Pro-range. Volgens de fabrikant is het de ideale oplossing voor specialisten, managers en directieleden. De reden: het verbindt tegelijkertijd met je mobiel, vaste toestel en softphone.

Jabra heeft een andere oplossing gekozen voor optimale aanpassing aan je oor. In plaats van een aantal oorhaakjes heeft de fabrikant gekozen de oorhaak uit te voeren in een soort flexibel rubber, waardoor je het zelf in de ideale vorm kunt verstellen. Het vereist even wat werk, maar dan zit het ook subliem en heb je gegarandeerd geen last van irritatie. Ook levert het een aantal oordopjes in verschillende maten mee. Op zich prima, al vonden we het comfort van de geldopjes an Plantronics net wat hoger. Wel zijn we meer gecharmeerd van het design. Volgens de visie van Jabra is de vormfactor essentieel voor de acceptatie door gebruikers, en daarin kunnen wij ze geen ongelijk geven. Die filosofie zie je terug in de strakke, chique lijnen van het product.

De geluidskwaliteit is prima, dankzij zogeheten Noise Blackout-ruisreductie zijn gesprekken verstaanbaar. Voor een nog levensechtere conversatie kun je de geluidskwaliteit opschroeven naar 'wide-band', al lever je dan wel wat accutijd in. Deze optie werkt alleen met softphones of via voip. Het maximale bereik van het appraraat ligt volgens Jabra op ongeveer 150 meter, maar dat blijkt vaak wat te optimistisch. Wat ons betreft is het bereik echter meer dan ruim voldoende voor de dagelijkse kantoorpraktijk. Het basisstations is wat ons betreft een uitblinker: het mooie aanraakkleurenscherm en gemakkelijke bediening zijn duidelijke pre's.

Winnaar
[block] [title]Jabra Pro 9470[/title] Prijs: € 379,-[br] [url link="http://www.jabra.nl"]www.jabra.nl[/url] [/block]