MKB Best Choice 2012: Macbook Pro Retina

Retina lijkt de laatste jaren het toverwoord van Apple te zijn. Schermen uitgerust met deze techniek geven een zeer hoge pixeldichtheid weer waarmee je met een normale kijkafstand geen afzonderlijke pixels meer kunt waarnemen. Nadat Apple de iPad en de iPhone van een dergelijk scherm heeft voorzien kregen dit jaar ook twee uitvoeringen van de Macbook Pro een dergelijk scherm.

In de zomer verscheen als eerste de 15,1-inch-variant. Deze uitvoering is lichter dan de normale Macbook Pro, maar dit ging wel ten koste van de optische schijf. Het ontwerp voelt hierdoor wel lekker dun aan. De processor is een quadcore-Core i7 uit Intel's Ivy Bridge-serie. Het instap-model heeft een kloksnelheid van 2,3GHz, maar versies met 2,5 en 2,7 GHz zijn ook verkrijgbaar. Ook heb je de keuze uit 8 of 16GB intern geheugen. Er zijn twee Thunderbolt-poorten aanwezig, een sd-kaartlezer, een hdmi-aansluiting en ook een usb-3.0 poort. Ook wordt de laptop standaard met een ssd van minimaal 256GB geleverd.

Natuurlijk trok het beeldscherm de meeste aandacht. De hoge resolutie van 2880 x 1800 beeldpunten maakt behoorlijk indruk. Het beeld oogt scherp, heeft een mooie kleurweergave en de inkijkhoek blijft goed. Wel jammer is de glanzende laag op het scherm. Het verlichte toetsenbord werkt erg lekker en ook het touchpad blijft onovertroffen in kwaliteit. De accuduur is ook bovengemiddeld goed, met zeven uur bij gemiddeld gebruik. Een nadeel is misschien de prijs, maar dat is geen verrassing met specificaties als de Macbook Pro Retina.

In de herfst van dit jaar verscheen ook een 13-inch-uitvoering van de laptop, met een resolutie van 2560 x 1600 pixels.

Winnaar
[block] [title]Macbook Pro Retina[/title] Prijs: v.a. € 1779,- (13 inch) / v.a. € 2317,- (15 inch)[br] [url link="http://www.apple.com/nl"]www.apple.com/nl[/url] [/block]