MKB Best Choice 2012: NETGEAR ReadyNAS DUO V2

NETGEAR staat bekend om zijn solide, degelijke nas-apparaten voor thuis en het mkb. Dit apparaat met dubbele bay is daarin geen uitzondering.

Waar ReadyNAS-apparaten voorheen beschikten over een functionele rmware met echter een wat Spartaans aandoende interface, kiest NETGEAR in de nieuwe RAIDiator-versie voor een gelikt en vooral overzichtelijk uiterlijk. Dat zal voor met name thuisgebruikers een opsteker zijn. Alle functies zijn helder gegroepeerd en gemakkelijk vind- en instelbaar. Verwacht geen tonnen aan businessfeatures, maar daar is het apparaat dan ook niet voor bedoeld. De thuiswerker en ‘prosumer’ vindt in de nieuwe rmware meer dan genoeg mogelijkheden. Aan de buitenkant is niet veel gesleuteld. Wat ons betre is dat helemaal geen ramp, want we zijn altijd erg te spreken over de strakke, functionele behuizingen. Ook het bekende deurtje – inclusief slot – maakt weer onderdeel uit van het geheel en zorgt dat de bays netjes zijn afgeschermd.

De prestaties zijn mede dankzij de 1,6 GHz arm-processor meer dan voldoende voor het beoogde (thuis) gebruik. Handige feature is de ‘power timer’, waarmee je het apparaat op gezette tijden kunt uitschakelen. Wel zo prettig voor je energierekening. Ook erg jn zijn de twee usb-3.0-poorten, voor bijvoorbeeld een vlotte back-up of herstel.

De drie jaar garantie is simpelweg netjes en getuigt van vertrouwen in het eigen product.

Winnaar
[block] [title]NETGEAR ReadyNAS DUO V2[/title] Prijs: € 125,-[br] [url link="http://www.netgear.nl"]www.netgear.nl[/url] [/block]