MKB Best Choice 2012: OS X Mountain Lion

Amper een jaar nadat OS X Lion uitkwam konden we alweer aan de slag met de opvolger, OS X Mountain Lion. De naam doet vermoeden dat het slechts een kleine update is, maar Apple beweert meer dan 200 vernieuwingen doorgevoerd te hebben. Het besturingssysteem is lekker snel en soepel, en zelfs als je een Mac hebt die net voldoet aan de systeemeisen komen er geen haperingen voor.

Wat meteen opvalt is dat Apple het groeiende gebruik van mobiele apparatuur als tablets en smartphones slim doorvoert in OS X. Zo vind je diverse functies in OS X die je ook al kent van de iPhone en de iPad. Notities bijvoorbeeld, wat direct uit iOS is gekopieerd. Hiermee kun je snel aantekeningen maken waarbij je afbeeldingen en links kunt plaatsen. Herinneringen is een andere functie wat je al uit iOS kent. Hiermee kun je to-do-lijstjes maken en bijhouden.

Stralend middelpunt binnen deze nieuwe functies is iCloud, de service die al je notities en afspraken op je mobiele apparaten synchroniseert. Alle door Apple ontwikkelde programma's kennen iCloudondersteuning waardoor je op al je (mobiele) apparatuur een gestroomlijnde ervaring hebt.
Verder kun je nu met Apple's eigen back-up-software Time Machine twee locaties aanwijzen om de back-up te plaatsen. De back-ups worden vervolgens om-en-om gemaakt. Handig wanneer je je Mac zowel thuis als op het werk gebruikt.

OS X is meer dan een update, het is een waardig nieuw besturingssysteem die je een zo gestroomlijnd mogelijke ervaring biedt.

Winnaar
[block] [title]OS X Mountain Lion[/title] Prijs: vanaf € 13,44 (excl. btw)[br] [url link="http://www.apple.com/nl"]www.apple.com/nl[/url] [/block]