MKB Best Choice 2012: Plantronics Savi W745

Met de Plantronics Savi W745 kun je gesprekken aannemen die binnenkomen op je mobiel, softphone of vaste toestel. Sterker nog: met dit apparaat is het niet zo belangrijk meer via welk toestel je de oproep binnenkrijgt, wat feitelijk ook niet uit zou moeten maken.

Het bereik van het apparaat is 120 meter. In de praktijk bleek dit aardig te kloppen; ook in het pand van onze uitgeverij, met meerdere verdiepingen, bleef de gesprekskwaliteit door het hele gebouw goed tot zeer goed.

De fabrikant heeft zichtbaar aandacht besteed aan draagcomfort van het oortje. Je kunt kiezen uit vier verschillende rubberen in-ear-oordopjes en drie oorhaken. De oorhaak kun je eventueel voorzien van een rubbertje, om irritatie te voorkomen. Ben je geen fan van dopjes in je oor, dan kun je ook gebruikmaken van een hoofdtelefoonband of nekband. Het gewicht is comfortabel laag gehouden. Het volume verstellen doe je met een kleine schakelaar aan de achterzijde, die tevens dienst doet als mute-knop. Het basisstation werkt recht-toe-recht-aan en heb je na aankoppeling weinig omkijken meer naar. Dat is ook meteen het nadeel: veel kun je niet instellen.

Je smartphone pairen via Bluetooth is letterlijk een kwestie van een druk op de knop en aankoppeling van vaste toestel en pc is een fluitje van een cent. Deze 'kanalen' kun je vervolgens eenvoudig in- of uitschakelen via drie knoppen.

De geluidskwaliteit van de headset is goed; dankzij ruisfiltering zijn gesprekken prima te verstaan. Ook filtert de microfoon achtergrondgeluid weg; wel zo prettig voor je gesprekspartner.

Handige is tenslotte dat je een batterij kwijt kunt in het basisstation die continu wordt opgeladen. Ga je van kantoor, dan kun je je oortje meenemen en altijd voorzien van een volle batterij. Handig als je nog een telefoongesprek hebt af te werken onderweg, zo kan het gesprek in ieder geval niet voortijdig onderbroken worden door een lege accu.

Winnaar
[block] [title]Plantronics Savi W745[/title] Prijs: € 389,-[br] [url link="http://www.plantronics.nl"]www.plantronics.nl[/url] [/block]