MKB Best Choice 2012: Samsung Galaxy Note II

Vorig jaar wist de Galaxy Note ondanks zijn bizarre grootte toch succesvol een nichemarkt aan te spreken. Dit jaar lukte Samsung het met de Galaxy Note II weer. Het toestel is in vrijwel alle opzichten een evolutie ten opzichte van zijn voorganger.

Het concept is niet gewijzigd: weer houdt het model met zijn 5,55-inchbeeldscherm het midden tussen een uit de kluiten gewassen smartphone en een mini-tablet. De plastic behuizing voelt wat glad en goedkoop aan, maar het comfort van een groot scherm maakt wat dat betreft veel goed.

Kenmerkend voor de Note II is ook het meegeleverde pennetje, uit de stallen van Wacom. Met de 'S Pen' kun je bijvoorbeeld snel notities maken. Samsung heeft flink gesleuteld aan de handschriftherkenning, en met succes, zo bleek uit onze review. Het super amoled-HD-scherm is smullen voor liefhebbers. Het is niet alleen groot, maar ook de kleurweergave heeft die typische amoled-look: felle kleurtjes en diepe zwartwaarden. Niet ieders cup of tea, maar voor het beoogde gebruik kun je je nauwelijks een beter scherm wensen.

Qua inwendige architectuur lijkt de telefoon op de Galaxy S III. Beide smartphones bevatten een Exynos 4 Quadchip, een quadcore-processor. Maar waar de S III is geklokt op 1,4 GHz is die van de Note II geklokt op 1,6 GHz, een stukje sneller dus.

Standaard komt de smartphone met Android 4.1, en dat zorgt voor een zeer vloeiende totaalervaring. Leuke 'gadget' is verder de splitscreen-functie. Helaas is dit alleen mogelijk met apps van Google en Samsung zelf, die hierop zijn voorbereid.

Winnaar
[block] [title]Samsung Galaxy Note II[/title] Prijs: vanaf € 699,-[br] [url link="http://www.samsung.nl"]www.samsung.nl[/url] [/block]