MKB Best Choice 2012: Synology DS412+

Wanneer een hoop mensen tegelijkertijd bedient moeten worden van toegang tot allerlei bestanden, moet een nas wel tegen die werkdruk kunnen. Wanneer dat het geval is, heb je te maken met een zakelijke nas die z'n mannetje staat wanneer het erom spant. De krachtige Synology DS412+ voldoet ruimschoots aan een dergelijke eis.

Een hoop van de kracht die de nas in zich herbergt hebben we te danken aan de 2,13GHz dual-core-processor. In combinatie met 1GB intern geheugen is een grote hoeveelheid taken tegelijkertijd a andelen geen probleem voor deze krachtpatser onder de nassen.

De doorvoersnelheid is tot 205,6MM per seconde lezen en tot 182,66MB per seconde schrijven. Dat is behoorlijk en maakt erg veel indruk. Je hebt vier slots tot je beschikking, die overigens hot swappable zijn en schijven tot 16TB ondersteunen.

Qua aansluitmogelijkheden is de nas wel voorzien, met zowel usb 2.0 en usb 3.0 aan boord. Daarnaast biedt het systeem opties om deze te gebruiken als router dankzij twee LAN-poorten. Een andere optie is om de nas in te stellen als printserver. Zo kun je direct vanaf je iPad printen. Ook is het een webserver waar je tot aan dertig websites kunt hosten. Het systeem kun je instellen en onderhouden met Synology Disk- Station Manager (DSM), een Linux- besturingssysteem dat erg gebruikersvriendelijk aanvoelt.

Daarmee merk je dan ook waarom deze nas eigenlijk zo goed is: hij is vriendelijk in het gebruik, geeft je veel ruimte om de nas zo in te stellen dat deze integreert binnen jouw organisatie en is toch een enorm krachtig apparaat. Daarbij kun je niet om de vele opties heen die van het apparaat een zeer bruikbaar instrument maken op de werkvloer.

Winnaar
[block] [title]Synology DS412+[/title] Prijs: € 469,- (excl. btw, zonder schijven)[br] [url link="http://www.synology.com"]www.synology.com[/url] [/block]