MKB Best Choice 2012: Voiceworks

Voiceworks heeft zich dit jaar bewezen als innovator op de markt van communicatie-oplossingen. Eén van de hoogtepunten van dit jaar was de introductie van hun FMC-portfolio. Dit bestaat uit drie oplossingen, Voiceworks Moble, Mobile Connect en Managed Mobile, waarmee je je smartphone volwaardig onderdeel laat uitmaken van je voip-netwerk.

Je mobiele toestel krijgt de beschikking over dezelfde geavanceerde voip-functies als je vaste toestel.

Voiceworks Mobile vormt de basisdienst. Hiermee krijg je de beschikking over meerdere mobiele en vaste nummers op één toestel, voicemail-to-email en sms- to-email. Daarnaast biedt Voiceworks standaard een handige 'bereikbaarheidsmatrix', waarmee je zelf je gespreks- en sms-routing kunt bepalen.

Het tweede concept, Mobile Connect, koppelt je telefooncentrale aan het com- municatieplatform van Voiceworks, waardoor alle faciliteiten van je telefooncentrale op de mobiele telefoon beschikbaar zijn. Daarmee kun je bijvoorbeeld ook mobiel bellen met behulp van verkorte kiesnummers. Inkomende gesprekken worden aangeboden bij je eigen cen- trale. Je beslist zelf wanneer deze worden doorgezet naar een mobiel toestel. Uniek hieraan is dat Voiceworks de integratie tussen pbx en mobiel op hun eigen gsm-netwerk laat plaatvinden, zonder dat de tussenkomst van een mobiele app nodig is.

De derde dienst, Managed Mobile, is het stokpaardje van Voiceworks. Of zoals ze het zelf omschrijven: het toppunt van vast-mobiel-integratie. Alle voip-mogelijkheden die Voiceworks biedt komen beschikbaar op je mobiel, zonder dat je zelf hoeft te investeren in een tele- fooncentrale. Deze is namelijk in beheer bij Voiceworks. Kortom: wél de lusten, maar niet de lasten van een eigen fmc-voipserver.

Winnaar
[block] [title]Voiceworks[/title] Prijs: op aanvraag[br] [url link="http://www.voiceworks.nl"]www.voiceworks.nl[/url] [/block]