MKB Best Choice 2012: Workbooks

Workbooks is een cloudgebaseerd crm-pakket, een zogenoemde saas-oplossing. Dat betekent dat je overal kunt inloggen, het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding.

Hierdoor is de oplossing dus ook geschikt voor thuis- werkers en voor gebruik onderweg. Al je data staat immers veilig in de cloud. De Workbooks-interface is vertrouwd want lijkt veel op Windows. Net als Windows krijg je na het inloggen een bureaublad te zien. Naast een aantal snelkoppelingen bevat deze links onderin een startknop waarmee je toegang hebt tot de verschillende onderdelen van het pakket. Naast deze knop zit een handig zoekvenster waarmee je snel kunt zoeken naar een bepaalde functie.De verschillende functies worden weergegeven in vensters die je net als in Windows kunt verslepen, maximaliseren of minimaliseren. Workbooks kent een groot scala aan functionaliteit voor diverse afdelingen. Zo kan de salesafdeling hun contacten beheren en krijgen ze een overzichtelijk beeld van verschillende leads. De marketingafdeling krijgt inzicht in het succes van hun campagnes en de financiële afdeling kan direct facturen versturen en orders aanmaken.

Zoals het een goed crm-pakket betaamd, voorziet Workbooks in een goede integratie met alle bekende kantoorsoftware. Zo beschikken ze over een eigen Outlook-plugin, maar integreert het pakket ook naadloos met Google Drive en door middel van een API ook met vrijwel alle boekhoudpakketten. Workbooks is beschikbaar in twee verschillende uitvoeringen: de CRM- en de Business Edition. Deze kun je beide dertig dagen gratis gebruiken. Daarnaast is er een Free Edition waarmee je met maximaal twee gebruikers het pakket uitgebreid en volledig functioneel kunt gebruiken. Zeker interessant voor de ZZP’er en als opstap om Workbooks goed te leren kennen.

Winnaar
[block] [title]Workbooks[/title] Prijs: Vanaf € 24,- per gebruiker (tot 2 gebruikers uitgebreide gratis versie)[br] [url link="http://www.workbooks.com"]www.workbooks.com[/url] [/block]