MKB Proof 2015: Cloud

De cloud, het blijft een ongrijpbaar begrip. Wat is het en wat kun je ermee? Eigenlijk is het simpel, de cloud is een deel of een hele digitale werkomgeving die je vanaf de computer benadert.

Dropbox en Google Docs zijn misschien wel de bekendste voorbeelden. De techniek is echter zover dat gehele computersystemen vanuit de cloud kunnen draaien en jij als ondernemer dus een goed werkende omgeving hebt om in te kunnen werken, maar niet de lasten hebt van een dergelijk systeem. Wij hebben diverse services en producten op het gebied van cloud en cloud applicaties voor je op een rij gezet. Deze services garanderen je de nodige kwaliteit waar je als ondernemer wat aan hebt, wanneer je dat wilt en waar je maar wilt.

Je eigen cloud host je bij bijvoorbeeld Argeweb, waar je geen fysieke server meer voor nodig hebt. En dankzij hun Hosted Exchange-service kun je altijd en overal bij je e-mail, agenda en contacten, zonder dat je lasten van het beheer op je neemt. Heb je nog geen paperless office? Dan kun je met de xPrintServer al je printopdrachten via de cloud versturen.

Heb je liever wel een eigen server? Dan is een nas een goede optie en hier zijn diverse mogelijkheden in. Zo biedt ASUSTOR je een echte kingsize nas, bedoeld voor de hogere segmenten van de markt, maar ook  een editie voor de veeleisende consument die ook in het mkb zijn mannetje kan staan. D-Link's Sharecenter DNS-340L is een scherp vormgegeven nas met een zeer gunstige prijs. De Netgear ReadyNAS 314 is een echt totaalproduct, je kunt er onmiddelijk mee aan de slag.

ZyXEL combineert alle gemakken van de cloud en de nas in haar NAS540. Maar ook Barracuda maakt flink gebruik van de cloud, zij integreren een fysieke on-premise fileserver met de cloud-variant van de service. De naam Synology komt je waarschijnlijk bekend voor als het om nassen gaat en dat is niet zomaar. Haar DiskStations zijn niet alleen prettig in gebruik, maar ook nog eens milieuvriendelijk. Wij gaven awards aan twee versies van Synology's DiskStations, de DS215+ en DS715 vielen bij ons erg in de smaak. 

Alle cloud-oplossingen op een rij