Mkb-tool converteert websites naar mobiel formaat

Mobiel internet is in Nederland aan een gestage opmars bezig. Bijna twee miljoen Nederlanders surfen minimaal n keer per maand over het mobiele web. Dat kunnen er nog meer worden als er meer sites zijn die op een mobiel goed tot hun recht komen.

Het mkb blijkt echter slecht voorbereid op het veranderende internetgedrag. Daarom ontwikkelde internetspecialist Artform een tool waarmee bedrijven hun website 'mobielproof' kunnen maken n zelf kunnen bijhouden en updaten.

Onderzoek
Het onderzoek Mobiel Internet in Nederland 2008, dat OMI2, Jungle Rating en Multiscope kort geleden presenteerden, laat er geen misverstand over bestaan: mobiel internet groeit spectaculair. Wat echter ook duidelijk naar voren komt, is dat het bedrijfsleven in Nederland op dit gebied nog veel kansen laat liggen. Speciaal voor het midden- en kleinbedrijf ontwikkelde internetspecialist Artform daarom een praktische tool: Mobimanager. Via deze standaardapplicatie kunnen ondernemingen hun website niet alleen in een handomdraai geschikt maken voor mobiel internet, maar ook heel eenvoudig bijhouden en updaten.

Gebruiksgemak
"De mogelijkheden om een mobiele website zelf aan te passen, waren tot nu toe zeer beperkt", vertelt directeur Marc van Cootwijk. "Met Mobimanager komt daar verandering in. Ondernemers kunnen heel eenvoudig zelf teksten veranderen en fotos plaatsen. Het systeem is z gebruiksvriendelijk dat elke ondernemer ermee uit de voeten kan. Juist dat maakt onze applicatie uniek. Ook kleinere ondernemingen kunnen nu heel eenvoudig en tegen beperkte kosten meegaan met de ontwikkelingen in de ICT-sector en zich voorbereiden op de toekomst."

Voordelen
Gebruikmaken van Mobimanager is volgens de producent eenvoudig en vergt slechts een eenmalige investering. Ondernemingen hebben dan de mogelijkheid om een mobiele website in te richten en deze volledig zelf bij te houden. "Een ander voordeel is de goede vindbaarheid", licht Marc van Cootwijk toe. "Dankzij onze applicatie scoren websites erg goed bij mobiele zoekopdrachten, bijvoorbeeld via Google."

Voor meer informatie: www.artform.nl