Mobiele hotspot creren met UMTS of HSDPA

LANCOM Systems heeft tijdens een drukbezocht gala in Rotterdam de eerste Hotspot Innovation Award 2006 ontvangen. In de categorie meest innovatief IT-product is de LANCOM 3550 UMTS volgens de vakjury zijn tijd ver vooruit.

De LANCOM-router is een zogeheten WiFi-router, die draadloos internet tot op zo'n 50 meter aanbiedt aan notebooks en handcomputers met WiFi-ondersteuning. In de buik van de LANCOM zit een cardbusslot waarin een communicatiekaart voor GPRS, UMTS OF HSDPA (opvolger UMTS) kan worden gestoken, van verschillende leveranciers.

Het apparaat onderscheidde zich volgens de jury door de gegarandeerde internettoegang via de in n apparaat verenigde diverse mobiele breedbandnetwerken zoals hsdpa, utms en gprs.

De LANCOM 3550 UMTS is een echte communicatie-allrounder, aldus Jan Buis, Country Manager Benelux bij LANCOM. "De UMTS/HSDPA-kaart van providers als T-Mobile is eenvoudig in de CardBus-uitbreidingsgleuf te schuiven. Het apparaat schakelt vervolgens automatisch tussen internettoegang via HSDPA, UMTS en GPRS. Dit alles op basis van de beschikbaarheid. De WLAN-router van LANCOM biedt verder VPN-versleuteling voor het opzetten van IPSec-versleutelde bedrijfsverbindingen via UMTS/HSDPA, waardoor de veiligheid gegarandeerd is."