Mobiliseer je mail met gratis Hosted Exchange

Grote bedrijven hebben voor hun mobiele werknemers vaak een Exchange Server zodat e-mail, agenda, contactpersonen en taken gesynchroniseerd blijven over alle toegangspunten. Voor kleinere organisaties is een eigen Exchange Server al snel te duur.

Mail2web.com biedt nu iedereen gratis gebruik van zijn 'hosted' Exchange-platform. Door je aan te melden op de site krijg je een echte Exchange-postbus (inclusief agenda) en een mail2web.com-mailadres.

Het sterke punt van communicatieserver Exchange - en ook Hosted Exchange - is dat ontvangen e-mail direct op een Windows Mobile 5-handheld kan worden afgeleverd; het push-mail-principe. Door mail uit je andere mailaccounts door te laten sturen ('forwarden') naar je Mail2Web-account, ontvang je die k onderweg.

Opvallend: de Mail2Web-beheerpagina van ons testaccount meldt dat de postbus een capaciteit heeft van 1 GB! Commercile aanbieders gaan meestal niet verder dan ca 250 MB.

Beperking
Een beperking is wel dat de gratis dienst alleen een persoonlijke postbus kan beheren; er kan geen teamagenda of gedeelde mailbox worden aangemaakt. En er wordt reclame afgebeeld als je met je browser op de pc op je mailbox inlogt. De mail zelf is echter reclamevrij.

Hieronder de instellingen die je moet doorvoeren op een Windows Mobile 5-smartphone / Pocket PC om direct de berichten te ontvangen die in je Mail2web-mailbox worden ontvangen:

Instellen ActiveSync op een Windows Mobile-toestel
1. Ga naar programmas, ActiveSync en klik op Menu | Server configureren
2. Vul bij het server adres mobile.exchange.mail2web.com in
3. Vink 'Deze server vereist een beveiligde (SSL) verbinding' aan
4. Klik op Volgende
5. Vul hier de gebruikersnaam en het wachtwoord in. De gebruikersnaam is: gebruikersnaam @ mail2web.com
6. Bij domein moet je 'ad2' invullen
7. Klik op Volgende
8. Hierna kun je instellen wat er allemaal gesynchroniseerd dient te worden
9. Klik op Voltooien en klaar


Dit artikel van Hilgo Gabriels is (met enige aanvullingen) overgenomen van MobielBreedband.nl. Het bronartikel vind je hier:
http://www.mobielbreedband.nl/detail/how-to-gratis-exchange-server-voor-iedereen/