Mogelijk 7-inch-variant Microsoft Surface-tablets op komst

Microsoft is bezig met het ontwikkelen van nieuwe Surface tablets. Het betreft hier mogelijk een 7-inch variant. De tablets komen naar alle waarschijnlijkheid al later dit jaar op de markt.

De nieuwe tablets zijn mogelijk een antwoord op het succes van tablets in de 7-inch-categorie. Eerder dit jaar werd al bekend dat de verkoop van kleinere tablet-schermen in de lift zit. Het is goed mogelijk dat Microsoft probeert in te haken op het succes van tablets met kleinere schermen, en dus maken ook zij een tablet met 7-inch-scherm.

Het succes van de Surface

De Microsoft Surface is momenteel in twee versies verkrijgbaar, de RT-versie en de Pro-versie, hoewel die tweede nog niet in Nederland verkrijgbaar is. Beide hebben een scherm van 10,6-inch, en zijn dus aan de grote kant. Deze weten tot nu toe niet het succes te brengen waar Microsoft op hoopte. Daartegenover staat het succes van kleinere tablets, zoals de Google Nexus.

Resolutie

Onlangs werd bekend dat Microsoft de regels voor resoluties voor Windows 8-apparaten naar beneden heeft aangepast. Dit maakt het mogelijk om ook kleinere apparaten te voorzien met het besturingssysteem van Microsoft. Bijkomend voordeel is natuurlijk de aantrekkelijke prijs, want de prijs van de huidige Surface-tablets is aan de hoge kant. Een kleiner formaat en een gunstige prijs spreekt mogelijk een grotere groep aan dan nu het geval is. Aan de kwaliteiten van Microsoft als hardwarebouwer zal het niet liggen. De Surface zelf is namelijk een stevig apparaat waarmee je gezien mag worden.

Wanneer de nieuwe Surface op de markt moet komen is nog niet bekend, maar mogelijk zullen deze later dit jaar al verkrijgbaar zijn.

Mogelijk 7-inch-variant Microsoft Surface-tablets op komst
Mogelijk dit jaar al een kleinere variant van de Microsoft Surface-tablet.