Mogelijk toch Motorola-telefoons met WP7

Microsoft en Motorola zeggen genteresseerd te zijn in samenwerking, ondanks de rechtzaak die de Microsoft heeft aangespannen tegen de smartphonefabrikant . Hierdoor is het mogelijk dat Motorola telefoons met Windows Phone 7 gaat uitrusten.

Vorige week werd bekend dat Motorola door Microsoft is aangeklaagd voor patentreuk. De fabrikant zou ten onrechte negen gepatenteerde technologieën van Microsoft toepassen in Android-smartphones.

Motorola-topman Sanjay Jha heeft tegen The Wall Street Journal gezegd dat zijn bedrijf bereid is om te kijken naar het nieuwe mobiele besturingssysteem van Microsoft. De softwaremaker moet hiervoor volgens Jha wel met een overtuigend aanbod komen.

Jha voegt hieraan toe dat de keuze om smartphones exclusief met Android uit te rusten werd ingegeven door het uitblijven van Windows Phone 7 in 2009. “Als we toen geen smartphone hadden uitgegeven, zouden we het als bedrijf niet hebben overleefd.”

Ook Microsoft-topman Steve Ballmer heeft op een persconferentie gezegd altijd enthousiast te zijn om met wie dan ook samen te werken. Microsoft zal op 11 oktober Windows Phone 7 aan de buitenwereld presenteren, evenals de eerste telefoons die met het besturingssysteem zijn uitgerust.