Mogelijke render BlackBlerry Android-smartphone gelekt

Vorige maand ging al het gerucht dat BlackBerry waarschijnlijk een Android-smartphone gaat uitbrengen. Nu is een mogelijke render van de smartphone gelekt.

De render van de smartphone, die de codenaam Venice draagt, is gelekt door Evan Blass, die via zijn Twitter-account @Evleaks al vaker nog niet aangekondigde smartphones lekte. Opvallend zijn de afgeronde randen op de smartphone en een scherm dat ietwat omhoog staat, net als bij de Lumia-smartphones.

Eerder publiceerde n4bb.com al een foto van het Mobile World Congress 2015, waar BlackBerry de Venice toonde. Dit model was een slider. Of dit hetzelfde model is als op de render is niet bekend, maar het lijkt er wel op. Volgens n4bb.com zijn ook de specificaties bekend. De smartphone krijgt een 5.4-inch Quad-HD display, een 18 MP-camera aan de achterkant en een 5 MP-camera aan de voorkant. Het toestel draait op een Snapdragon 808 Hexa-core-processor van 1.8 GHz en heeft 3GB intern geheugen. Nog dit jaar zou de BlackBerry met Android moeten uitkomen.

BlackBerry slider
De op de Mobile World Congress 2015 getoonde slider van BlackBery. Bron: N4bb.com

BlackBerry zelf heeft nog niet gereageerd op de render, dus is het afwachten op een officiele aankondiging.