MoneYou lanceert 'SpaarApp' voor iPhone en iPad

Onlinebank MoneYou heeft een app beschikbaar gesteld waarmee je via je iPhone en iPad een spaarrekening kunt openen en beheren. Met de applicatie kun je dagelijks het spaarsaldo en de opgebouwde rente checken en overboekingen uitvoeren.

MoneYou, dochter van ABN AMRO, is hiermee de eerste financiële dienstverlener die gebruikers in staat stelt hun rekening volledig mobiel te beheren.

Met de app kun je je spaargeld verdelen over meerdere 'spaarpotjes' en hier aparte namen aan toekennen. De SpaarApp biedt verder onder andere rekentools die berekenen hoe het spaarbedrag groeit als een bepaalde tijd en met een bepaald maandbedrag gespaard wordt.

Volgens algemeen directeur Frank Verkerk wordt mobiel bankieren steeds meer dagelijke praktijk. “MoneYou is een pure internetspeler. Wij verwachten dat mobiel internet de komende tijd net zo belangrijk wordt als ‘gewoon internet’. MoneYou wil klaar zijn voor deze ontwikkeling en haar klanten nu al de mogelijkheid bieden de financiën via de mobiel te regelen.”

De SpaarApp is gratis te downloaden via de App Store.