Moto nieuwe concurrent van de iPhone?

Samsung en Apple hebben te maken met matige verkoopcijfers van smartphones. Voor hen is het te hopen dat Lenovo's Moto niet meer klanten aftroggelt.

Lenovo lanceert Moto in VS

Op zoek naar een alternatief voor Apple- of Samsung-smartphones? Wellicht is een martphone van Lenovo een optie. Het bedrijf kondigt namelijk de lancering van een 'nog innovatievere en nog aantrekkelijkere' smartphone aan. Het mobieltje zal later dit jaar in de VS verkrijgbaar zijn. Over Europa werd niet gesproken.

Moto en Vibe

De aankondiging werd gedaan door Lenovo's Yuanqing Yang in de Wall Street Journal. De smartphone zal naar alle waarschijnlijkheid verschijnen onder de Motorola-paraplu van het bedrijf. Motorola's Moto is het high-end merk van het elektronicaconcern, de budgetmodelletjes vallen in de Vibe-serie. Dit volgt uit de nieuwe strategie voor beide merken die Lenovo eerder deze maand uit de doeken deed.

Verder is er weinig bekend over de Lenovo-smartphone, behalve dat de must have hoogstwaarschijnlijk in juli op de Amerikaanse markt gaat verschijnen. 

Sneer naar Apple

Saillant detail aan het interview met de Lenovo-topman in Wall Street Journal: Yang vertelde dat Apple's iOS waarschijnlijk geen mogelijkheden tot groei meer heeft in de States. 'Apple heeft al een aandeel van meer dan vijftig procent in de VS. Kan je een nog hoger aandeel verwachten? Ik denk het van niet. Ik denk dat Android een groter aandeel zal gaan krijgen op de Amerikaanse markt.'

Lenovo kijkt verder dan de Amerikaanse markt, het bedrijf richt de pijlen volgens Slashgear.com meer en meer op markten als India en Zuidoost Azië. CEO Yang ziet vooral daar nog een grote groeimarkt met diverse kansen.
 

Lenovo komt met 'Moto'-smartphone
Nieuwe concurrentie voor iPhone en Galaxy?