'Motorola gaat tv-tablet uitbrengen'

Motorola gaat een tablet met digitale tv-ontvangst uitbrengen en wil hiermee concurreren met de iPad van Apple. Dit meldt de Britse krant Financial Times op basis van anonieme bronnen.

Het apparaat zou komende herfst te koop zijn in de Verenigde Staten. Voor het aanbieden van de digitale tv-dienst in zou Motorola gaan samenwerken met het Amerikaanse Verizon.

De tablet van Motorola zou dunner en lichter zijn dan de iPad. In tegenstelling tot de tablet van Apple beschikt de 'tv-tablet' over twee camera's voor videobellen en het nemen van foto's. Ook zou het apparaat flash ondersteunen, waar Apple met de iPad juist heeft ingezet op HTML5.

Android

Afgelopen mei kondigde een topman van Motorola aan dat het bedrijf "binnen korte tijd" een eigen tablet wil lanceren, dat waarschijnlijk gebruik maakt van Android.

Motorola is niet de enige fabrikant die een eigen tablet op de markt wil brengen. Ook Samsung, RIM en HP komen met hun eigen versies. De iPad blijkt een groot succes te zijn: in de VS zijn al meer dan drie miljoen exemplaren van de tablet verkocht.