Mouse-Box: een computer en muis inéén

De Poolse ontwikkelaar Przemysław Strzelczyk is er samen met zijn team in geslaagd een computer in een muis in te bouwen. Het resultaat is de Mouse-Box.

Op het eerste gezicht lijkt de Mouse-Box een doodnormale muis. Van binnen bevind zich echter een volledig werkende computer met aan boord onder andere een 1,4 GHz quad-core ARM CPU, een micro-hmdi-poort, de mogelijkheid tot een wifi-verbinding (802.11n), accelerometer, gyroscoop, twee USB 3.0-poorten en 128 GB flash-opslag (met mogelijkheid tot uitbreiding via cloudopslag). Ook is er ruimte voor een extra batterij, terwijl het opladen van de muis draadloos gebeurt via een opklapbaar muismat. Niet duidelijk is wat het OS van het apparaat precies wordt, maar het is goed mogelijk dat dit een Linux-variant zal zijn.

Chromebook of thin client?

Hoewel de Mouse-Box nog in een prototype-fase zit, zien we al wel mogelijkheden voor de computer. Zo is het bijvoorbeeld een handige presentatietool voor onderweg. Het apparaat lijkt het gat tussen een Chromebook (mobiel) en een thin client (stationair) te dichten. Om als een soort van mobiele thin client dienst te doen, moet het uiteindelijk os wel een bepaalde mate van management toelaten. Of dit ook het geval gaat zijn is nog even afwachten. Hou voor updates de officiële website in de gaten. 

Mouse-Box: een computer en muis inéén
Extreem mobiel, volledig werkend en dat allemaal in een doodgewone muis.