Mozilla brengt versie 15 van Firefox en Thunderbird uit

Mozilla heeft een nieuwe versie van webbrowser Firefox en e-mailprogramma Thunderbird uitgebracht. Beide applicaties zijn inmiddels aangekomen bij versie 15.

Tegelijkertijd met de desktop-browser is er ook een Android-versie uitgekomen in de Google Play Store. In Firefox' nieuwe webbrowser is het geheugengebruik voor adds-on sterk verminderd. Daarnaast heeft ontwikkelaar Mozilla een functie toegevoegd waarmee de applicatie zichzelf kan updaten.

Verder zijn er nog meer aanpassingen doorgevoerd. Zo heeft Mozilla de 'Awesome Bar', bekend uit de smartphone-versie, toegevoegd. Firefox 15 biedt Flash-ondersteuning voor Honeycomb-tablets, en wisselen tussen een desktop- en mobiele versie van een website kan met één druk op de knop. Daarnaast is de ondersteuning van HTML5 en WebGL verbeterd.

Mozilla heeft ook een aantal aanpassingen gedaan in het e-mailprogramma Thunderbird. De nieuwe versie heeft qua uiterlijk en opmaak veel weg van Firefox. Nieuw is een live-chat mogelijkheid. Voor versturen van grote bestanden heeft Mozilla Ubuntu One (cloudopslag) toegevoegd.