Mozilla lanceert bètaversie van Firefox 5

Mozilla heeft een publieke bètaversie van Firefox 5 gelanceerd, slechts twee maanden na de release van Firefox 4. Eerder maakte de browsermaker al bekend dat het de updatecyclus van Firefox wil versnellen, in navolging van Google met Chrome.

De bèta van Firefox 5 is in drie versies te downloaden: een stabiele final-variant, een 'gewone' bètaversie en een zogenoemde Aurora-versie. Gebruikers van de laatste variant kunnen aan de slag met de nieuwste toevoegingen, maar in een veel minder stabiele omgeving.

Een versnelde updatecyclus betekent dat nieuwe versies van Firefox minder grote veranderingen zullen bevatten. De bètaversie van Firefox 5 bevat dan ook weinig meer dan ondersteuning voor css-animaties en html5 en verbeterde versies van canvas en JavaScript.

Mozilla heeft daarnaast ook een bètaversie van de mobiele variant van Firefox voor Android uitgebracht. Een belangrijke toevoeging van deze mobiele browser is een do-not-track-functie, waarmee gebruikers kunnen aangeven dat ze geen gerichte, op de browsergeschiedenis gebaseerde advertenties willen zien.