Mozilla lanceert testprogramma voor Firefox

Firefox-maker Mozilla roept de hulp in van gebruikers. De nieuwe tool Test Pilot is bedoeld om feedback te verzamelen van gebruikers. Mozilla wil namelijk graag weten naar welke functies vraag is en hoe die zouden moeten werken.

Firefox-functies testen

In de Test Pilot-software kunnen gebruikers van Firefox nieuwe functies uittesten en laten weten wat ze ervan vinden. Via het programma kan er feedback worden gegeven en is er de mogelijkheid om suggesties te doen. Ook stuurt het Test Pilot Program automatisch gegevens van gebruikers naar Mozilla. Om mee te kunnen doen, is een Firefox-account verplicht.

Drie functies beschikbaar

Op dit moment kunnen gebruikers drie potentieel nieuwe functies uittesten:

  • Activity Stream, die het makkelijker maakt om door de browsergeschiedenis te pluizen, zodat de gebruiker bepaalde websites of informatie terug kan vinden.
  • Tab Center geeft tabbladen verticaal aan de linkerkant weer in plaats van horizontaal.
  • Universal Search doet suggesties zodra gebruikers in een zoekbalk typen. Zo doet Universal Search suggesties voor zoektermen of relevante websites.

Test Pilot uitzetten

Mozilla laat op de blog weten dat gebruikers zelf kunnen bepalen welke informatie ze wel en niet delen. Daarnaast kunnen ze Test Pilot op ieder moment uitzetten. De experimentele functies kunnen namelijk problemen geven, bijvoorbeeld omdat ze nog bugs bevatten. In 2015 kwam Mozilla met een vergelijkbare tool onder de naam Idea Town.